IP TV od 15. oktobra se useljava u srpske domove

07окт08

Telekom Srbija od 15. oktobra prvi u zemlji kreće sa IP TV uslugom, koja će biti besplatno ponuđena korisnicima Interneta preko ADSL-a u promotivnom periodu do 1. decembra, uz ponudu od 80 domaćih i stranih televizijskih kanala do kraja godine, izjavio je u utorak Tanjugu direktor Direkcije Telekoma Srbija za komercijalne poslove Vladimir Lučić.

Direktor Direkcije „Telekoma Srbija“ za komercijalne poslove Vladimir Lučić je tom prilikom objasnio zbog čega je IP TV naprednija u odnosu na kablovsku televiziju: “IP TV je naprednija u odnosu na kablovsku televiziju, posebno zato što pruža mogućnost slike visoke rezolucije (HDTV), jer omogućava dvosmernu komunikaciju, tako da gledalac može sam da uređuje program. Znači ako niste u stanju, a hoćete da gledate neki program, izaberete neku emisiju i ona će biti memorisana na server, tako da kada se vratite kući odgledate omiljenu emisiju, bez potrebe da imate video rekorder u stanu“, objasnio je Lučić i dodao da je kapacitet buduće IP TV oko 200 televizijskih kanala.

Druga prednost je „video on demand“ (video na zahtev), što znači da osim klasičnih programa na koje smo navikli na kablovskoj televiziji, IP TV omogućava gledanja filmova iz banke filmova, koju će formirati „Telekom Srbija“, najavio je Lučić i obećao da će „Telekom“ nastojati da obezbedi najnovije filmske hitove.

U probnom periodu očekuje se da će korisnici IP TV-a uputiti svoje sugestije da li nešto treba da se dopuni u programskoj šemi, a onda će 1. decembra početi komercijalno korišćenje.

Lučić je naveo da „Telekom“ ima oko 130.000 korisnika ADSL-a, koji su potencijalni korisnici IP TV-a i objasnio da će tehničari „Telekoma“ povezati jedan uredjaj (set boks) sa ADSL-om i televizijskim prijemnikom u stanu, i to praktično radi kao kablovska televizija.

Advertisements


One Response to “IP TV od 15. oktobra se useljava u srpske domove”

  1. Ma gde je ta IP TV??!?! i koliko ce to da bude Mbit/s ??? Oj – Haaaa !!!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: