Logitech Squeezebox Duet donosi muziku u svaki kutak doma

03сеп08

Želite li da slušate muziku koju imate na računaru u bilo kom delu kuće gde imate zvučnike, a da pritom ne morate da razvlačite audio kablove i da trčite do računara svaki put kada hoćete da promenite pesmu?
Odgovor na vaše želje je Logitech Squeezebox Duet.

Logitech Squeezebox Duet je druga generacija bežičnog medija plejera sa daljinskim upravljačem, uz pomoć koga možete u potpunosti proslediti sav svoj muzički sadržaj sa računara na nezavisni hi-fi sistem ili kućni bioskop, koji već imate, i daljinskim putem ga kontrolisati. To će vam omogućiti da slušate svoju muzičku arhivu koja vam je u računaru preko bilo kog nezavisnog audio sistema u kući, i to bez razvlačenja kablova.


Praktična jednostavnost

Uređaj se sastoji iz tri dela: dva hardvera i jednog softvera.
Mozak sistema je Squeezebox risiver. On se postavlja uz audio sistem sa kojim se povezuje audio kablovima. Sa računarom ga možete povezati preko LAN kabla, što obezbeđuje veću brzinu, ili bežičnim putem preko wi-fi mreže koja podržava naprednu 802.11g tehnologiju. Što se tiče konektora tu su klasični analogni te optički digitalni i analogni konektori, dok se za kvalitetan zvuk brine ugrađeni 24-bitni DAC.

Da bi sve funkcionisalo kako treba na računar je neophodno instalirati SqueezeCenter softver koji se ne dobija na disku već se preuzima sa interneta. Iako sadrži dosta opcija za podešavanje softver je ustvari vrlo jednostavan za upotrebu. Nakon povezivanja sistema, instalacije i podešavanja softvera dobićete jedinstvenu vrednost koju Squeezebox Duet nudi, a koja se sastoji u mogućnosti risivera da preuzme i sačuva vašu kompletnu muzičku arhivu, što će vam obezbediti slušanje muzike čak i kad je računar ugašen.

Internet radio u sobi gde nema računara

Osim što možete slušati svoju muzičku arhivu sa računara u bilo kom delu svog doma, tj. gde god postoji nezavisni audio sistem, moći ćete da slušate i internet radio stanice. Naime, Logitech je obezbedio online servis – SqueezeNetwork, preko koga možete strimovati muziku sa nekog internet radija ili drugih servisa kao što su Rhapsody, Slacker, MP3tunes, Pandora ili Live365.

Logitech je i ranije sarađivao sa Last.fm ali su sada tu saradnju proširio. Osim slanja podataka o pesmama koje slušate na Last.fm od sada će preko Squeezebox uređaja korisnici moći da pristupe svojim nalozima kao i da strimuju muziku direktno sa Lasf.fm sajta. To se odnosi na slušanje Last.fm radio stanica prema različitim tagovima i žanrovima, sličnosti prema odabranom izvođaču, odnosno stanice vaših prijatelja na Last.fm mreži itd.

Muzika na dlanu

Drugi hardverski deo sistema je inovativni daljinski upravljač, sa LCD ekranom u boji preko koga ćete upravljati muzičkim sadržajem. Daljinski nije usamljen već ima svoje postolje, koje istovremeno služi kao punjač litijum-jonske baterije. Pri prvom uključivanju, daljinski upravljač provešće vas kroz seriju pitanja gde ćete izabrati tip mreže i lako podesiti sve parametre. Nakon toga spremni ste da novu prostoriju ispunite kvalitetnim zvukom.

I to ne samo jednu prostoriju. Naime, vlasnici Squeezeboxa koji žele da kontrolišu dodatne izvore muzike po čitavoj kući mogu to da urade instalacijom više risivera, što će im omogućiti da u svakoj sobi slušaju drugu pesmu ili sinhronizovano istu pesmu u celoj kući, a kontrolu višestrukih risivera mogu obavljati preko samo jednog Squeezebox Duet upravljača.

Logitech Squeezebox Duet donosi sve gigabajte lične muzičke kolekcije i internet radio u bilo koju prostoriju u kojoj imate nezavisni audio sistem: dnevni boravak, spavaću sobu, pa čak i kuhinju, te upravljanje muzičkim sadržajem iz dlana bilo gde da se u kući nalazite. U odnosu na cenu drugih uređaja koji ispunjavaju istu svrhu, cena Squeezebox Dueta je znatno niža. Ipak, uređaj nije jeftin, a svoju cenu, koja iznosi oko 340 eura na domaćem tržištu, opravdava kvalitetom i inovativnošću koje donosi u sebi te novim uživanjem koje će zasigurno obezbediti svom vlasniku.


izvor: B92/autor: Tijana Todorović (ko-osnivač Gedžeta)

Advertisements


No Responses Yet to “Logitech Squeezebox Duet donosi muziku u svaki kutak doma”

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: