Logitech z-10 stereo sistem za moj PC

29јул08


Gledanje filmova, slušanje omiljenih pesama sa računara ili slušanje radia putem interneta neverovatnom brzinom se odomaćilo kod svih korisnika te je računar vrlo brzo uzeo primat nad drugim uređajima koji zadovoljavaju iste želje i potrebe. Zbog toga se odluka Logitecha da veliki deo svoje proizvodnje posveti računarskim zvučnicima pokazala kao pravi izbor strategije poslovanja koja ih je veoma brzo postavila na mesto zavidnog konkurenta na tržištu.

Gazeći krupnim koracima u tom smeru Logitech je pre dve godine svojoj liniji naprednih perifernih uređaja dodao novog člana – Z-10, 2.0 sistem zvučnika. Čistih linija sa elegantnim piano crnim dekorativnim finišem Z-10 je svojom pojavom odmah privukao pogled mnogih. Novina koju je tada doneo bili su monohromni LCD ekran sa narandžasto-žutim pozadinskim osvetljenjem i komande osetljive na dodir, smešteni u donjem delu prednjeg lica jednog od zvučnika. Ne rušeći sklad čistih linija ovim dodatkom Logitech je zaokružio vizuelni utisak, ali istovremeno stvorio još jednu potrebu korisnika ka proizvodu: potrebu za dodirom.

Displejem i kontrolama osetljivim na dodir Logitech je omogućio korisniku da zaboravi na dosadno otvaranje i zatvaranje aplikacija, pružajući mu mogućnost da upravlja muzičkim sadržajem preko zvučnika, čak i kada je monitor računara potpuno ugašen. Naime, nakon instalacije aplikacija sa priloženog CD-a, na displeju zvučnika postaje vidljiv niz informacija, kao što su naziv pesme, vreme trajanja… a preko ugrađenih komandi moguće je podešavanje glasnoće zvuka, visokih i niskih tonova te preko komandi play, pause, skip forward, skip back upravljanje muzičkim sadržajem baš kao i kod prenosnog muzičkog plejera. Pored toga, zvučnici Logitech Z-10 su doneli i četiri tastera za podešavanje internet radio stanica, koji su takođe smešteni na ploči osetljivoj na dodir. Kada se dotaknu, omogućavaju brzo čuvanje i pozivanje omiljenih radio stanica i play lista.

Osim sjajnog dizajna Logitech je uređaju dao snažan karakter: unutar svake kutije smešten je po jedan dvosistemski troinčni bass reflex i jednoinčni zvučnik za reprodukciju visokih tonova. Iako malih dimenzija zvučnici pružaju glasan zvuk, a čak i kada je skala jačine na maksimumu kvalitet reprodukcije zvuka ostaje nepromenjen, što znači da vlasnik od Logitecha Z-10 u svakom trenutku može očekivati pun raspon čistog i bogatog zvuka.

Lakoća povezivanja obezbeđena je preko jednog USB kabla koji osigurava i digitalni zvučni signal i informacije za LCD, a pored toga sistem je opremljen i konektorom za slušalice, kao i dodatnim audio-ulazom (standardni 3,5 mm stereo-konektor).

Okarakterisan kao uređaj koji uzbuđuje, ne jedno već tri, čula: vid, dodir i sluh, Logitech Z-10 je jasno istakao ulogu računara kao čvorišta za digitalnu muziku ali još više značaj nezaobilazne pripadajuće vrednosti vrhunskih zvučnika koji su neophodni da bi se upotpunio doživljaj. Zbog toga Logitech Z-10, dve godine nakon predstavljanja, privlači pažnju svojim čistim dizajnom i kvalitetom izrade svim korisnicima kojima je, pored kvaliteta zvuka, bitan i izgled komponenti.

Logitech Z-10 na domaćem tržištu košta od 130 do 150 eura, što mnoge može pokolebati u odluci da ga kupe. Međutim, ukoliko sebi postavite pitanje koliko često obnavljate ove komponente i koliko vam je bitan kvalitet ugođaja nametnuće vam se i odgovor na dilemu koja bi mogla da vas muči.

izvor: B92, autor: Tijana Todorovic

Advertisements


One Response to “Logitech z-10 stereo sistem za moj PC”


  1. 1 Zvučnici za moj laptop « G E DZ E T I

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: