Sketch Studio: Da deca nauče da crtaju

19јун08

SketchBlinkVećina ljudi ima prirodni instinkt za crtanje. Oni jednostavno uzmu olovku u ruke ili kredu i još kao deca, bez razmišljanja o tome, počnu da crtaju. Neka deca nastavljaju da crtaju i kao zreli ljudi, neki prekinu iz ovih ili onih razloga. Medjutim, važno je da nikada nije kasno za početak, a Sketch Studio može pomoći da vaše dete započne.

Reč je o simpatičnom programu koji nam dolazi iz firme Drawing Hand Creations, a služi za samostalno učenje crtanja i kreiranje atraktivnih grafičkih prikaza. Program je besplatan i iako skroman i jednostavan, korisnički interfejs pruža visok radni potencijal, a crtanje se vrlo lako uči. Osmišljen je za decu ali će i odrasli naći koji minut zabave na njemu, crtajući zajedno sa svojim mališanom.

Prvo preporučujemo da zajedno sa njim/njom predjete deo sa lekcijama, gde se nalazi 14 lekcija, koje će vam omogućiti da pokrenete školu crtanja za svoje dete. Dete prvo treba da nauči kako da pravilno koristi sve alate, a zatim će, putem lekcija, naučiti bojenje i mešanje boja, te crtanje sa mešanjem boja i na kraju samostalno slikanje.

Prvo, vaše dete može da koristi crteže koje je potrebno obojiti kao što su stranice u bojankama. Sketch i Smudge će pokazati kako da nacrta 14 različitih slika.

Kada dete napravi svoj prvi samostalni rad, igri nije kraj jer postoji zanimljiva opcija u vidu dugmeta za reprodukciju koje, kada kliknete na njega, omogućava vam da pogledate kompletan snimak kreiranja ličnog crteža.

Crteže koje su vaša deca izradila možete da sačuvate kao crtež datoteke tj. skice ili kao bitmap datoteke (. Bmp,. Jpg).

Osim što crteže možete da sačuvate tu je još jedna opcija. Ukoliko preuzmete i Sketch and Smudge Screen Saver moći ćete projekat da izvezete u formu „čuvara ekrana“, te svaki put kada ne radite za računarom, na monitoru možete imati crtež vašeg deteta.

Advertisements


One Response to “Sketch Studio: Da deca nauče da crtaju”

  1. 1 slavica

    Crtanje za decu


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: