Studentski park – prvi Internet park u Srbiji

11јун08

Nakon svečane manifestacije koja je održana danas, Studenski park u Beogradu je zvanično dobio još jednu funkciju koja mu je donela titulu prvog internet parka u Srbiji.

U naredna tri meseca, zahvaljujući Telenoru, svi posetioci parka moći će besplatno da pristupe Internetu i isprobaju sve prednosti 3G mreže, a da pri tom uživaju na otvorenom prostoru.

Brzina protoka je oko 1,8 megabita u sekundi, što je Telenor obezbedio preko svoje 3G mreže mobine telefonije.

Način povezivanja je veoma jednostavan, uz pomoć nekoliko osnovnih koraka, koji su objašnjeni na tablama u parku, svi zainteresovani mogu da priključe svoje računare na internet.

Povezivanje prenosnih računara na brzi Internet moguće je putem bežične mreže koja pokriva ceo par ili putem USB modema koji se nalaze na nekoliko lokacija u parku.

Predstavnici Telenora su najavili da će u toku sledeće nedelje i u drugim gadovima Srbije biti otvoreni internet parkovi.

Koncept internet parkova postoji već dugo u mnogim svetskim metropolama, a od sada će i građani Srbije imati priliku da surfuju i preuzimaju sadržaj sa interneta sedeći u travi nekog od parkova širom Srbije.

Dodatak: 18.6.2008.

A sada mali dodatak o drugoj strani realnosti Beograda u 21. veku…
Tokom vikenda, odnosno u noći između 14. i 15. juna wireless hub koji se nalazio u Studentskom parku je iščupan sa postolja, sam portal je polomljen i išaran grafitima, a iščupani su i USB modemi sa klupa. Iza njih su ostale rupe i polomljene daske. Čak ni nedužne table sa objašnjenjima nisu preživele!

Bez obzira na sve, samo dan posle ovog demoliranja otvoren je novi internet park, ovog puta u Nišu, a planira se i otvaranje istovetnog parka i u Novom Sadu.

Advertisements


No Responses Yet to “Studentski park – prvi Internet park u Srbiji”

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: