Srpska virtuelna berzanska igra: besplatna proba pre akcije na realnoj berzi

08апр08

berza

Srpska virtualna berza predstavlja modernu on-line igru, zasnovanu na odgovarajućoj kombinaciji elemenata stvarnog berzanskog trgovanja i virtuelne simulacije istog, namenjenu podizanju svesti srpskog gradjanstva o trgovanju hartijama od vrednosti.

Koristan i zabavan, portal Virtuelnaberza.com je odlično koncipirana on-line igra, koja je posvećena simulaciji realnog berzanskog trgovanja hartijama od vrednosti. Portal je namenjen studentima, ali i svima ostalim koje zanimaju kretanja na berzi.

Posetioci, nakon registracije, mogu besplatno da se oprobaju u virtuelnoj trgovini hartijama od vrednosti (HoV) i da tako unaprede znanje i informisanost o kretanjima na domaćem berzanskom tržištu, pre nego što se, recimo, odluče za igranje na realnoj berzi. Vrednost svih akcija, koje su listirane u virtuelnom trgovanju, preuzimaju se sa Beogradske berze. U skladu sa tom vrednošću, svakodnevno (sem subotom i nedeljom – kada je i Beogradska berza zatvorena) se ažuriraju portfoliji svih učesnika u trgovanju i formira rang lista takmičara.

Učesnici u ovom virtuelnom berzanskom trgovanju, osim klasične kupovine i prodaje akcija, kako se ističe, imaju mogućnost i da prvi put u Srbiji nauče šta je i kako funkcioniše short trgovanje pozajmljenim hartijama od vrednosti.

Svaki učesnik u igri virtuelnog berzanskog trgovanja na ovom portalu dobija istu početnu sumu virtuelnih dinara namenjenih kupovini hartija od vrednosti (HoV) i kreiranju vlastitog portfolia. U igri ne postoje nikakva ograničenja u pogledu načina na koji će učesnik, tokom igre, koristiti virtuelnu sumu novca na svom računu.

Za svaku realizovanu transakciju (kupovinu ili prodaju HoV) učesnici plaćaju provizije, i to: brokersku proviziju i proviziju Centralnom registru HoV-a, a u visini odredjenog procenta od vrednosti transakcije.
Autor i nosilac čitavog projekta Virtuelne berze je kompanija Citadel Investment Services. Kompanija u sastavu ima četiri društva – brokersko-dilersko društvo, društvo za investiciono savetovanje, društvo za poslovima sa nekretninama i društvo za upravljanje investicionim fondovima. Pokretanjem ovog projekta Citadel je još jednom potvrdio svoju stratešku nameru da doprinese daljem podizanju svesti i edukaciji građana o trgovanju na berzi i kretanjima na investicionom tržištu uopšte.

Virtuelno trgovanje na ovom portalu je samo jedna od aktivnosti koje će biti pokrenute u okviru projekta Virtuelnaberza.com, budući da je namera kompanije, kreatora portala, da pokrene i druge vrste aktivnosti posvećene podizanju svesti o trgovanju hartijama od vrednost.

Advertisements


13 Responses to “Srpska virtuelna berzanska igra: besplatna proba pre akcije na realnoj berzi”

 1. 1 Milos Bastic

  ok

 2. 2 darinka kajganic

  juppii

 3. 4 Marija

  ok

 4. 5 Darko

  OK

 5. 6 zoran

  let ‘s take the money

 6. 7 Ena

  ok

 7. 8 Dejan Belex

  tataratira

 8. 9 branko

  ok

 9. 10 Bobi Aleksic

  Lets go

 10. lets go

 11. 13 Aleksandar

  odlicno


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: