Samsung Pleomax „Vase“: Neobični USB zvučnik

28мар08

Sa osnovnim stvarima, kao što je tastatura, miš ili zvučnici, svoj radni sto vrlo lako možete napraviti da izgleda hi-tech, prijatan za oko, a još i da vam bude zabavno. Za vas smo pronašli futuristički dizajniran, dvosistemski zvučnik, malih dimezija, u obliku vaze za cveće, kompaktan i jednostavan za korištenje.
Da, dobro ste pročitali. Kažemo zvučnik (jednina) zato što se upravo radi samo o jednom zvučniku.

278_2636_1.jpgSamsung Pleomax Vase ili Pleomax PSP5000 se sastoji od ultra-moderno dizajniranog kućišta, u kome su smeštena dva zvučnika, koji se nalaze na vrhu i na dnu.

Zvučnik na vrhu je tweeter, odnosno visokotonac od 0,5W (4Ω), a funkcija mu je da poboljšava čistoću zvuka. Drugi zvučnik je jačine 3W, a nalazi na dnu kutije. Kao gornji zvučnik i donji koristi Audio Lens tehnologiju, koja zvučne talase ravnomerno raspoređuje u svim pravcima, a da se, pri tom, ne gubi na kvalitetu zvuka. Zvuk se rasprostire u sve tri dimenzije zahvaljujući tome što se odbija od površine na kojoj stoji.

Paljenje i gašenje zvučnika vrši se pritiskom na obrnutu kupu, koja se nalazi na vrhu zvučnika,a koja odozdo svetli prijatnom narandžastom svetlošću, dajući mističnu notu.

Podešavanje jačine zvuka, basa i visokih tonova se vrši preko prstenastih kontrola, koje se nalaze na sredini zvučnika. Centralni, koji je i najveći, služi za podešavanje jačine zvuka, dok dva uža prstena, koji se nalaze iznad i ispod, služe za podešavanje visokih tonova i basa.

Pleomax Vase USB zvučnik je dostupan na našem tržištu u crnoj i beloj boji, a što se tiče cene i kvaliteta pa…S obzirom da mu je cena samo 10 evra očekivali smo da čujemo sve, osim kvalitetnog zvuka. Ali, tu nas je čekalo iznenadjenje. Što se tiče kvalitete zvuka ostali smo impresionirani s obzirom na dimenzije ovog zvučnika.

I za kraj, ovom kompaktnom, neobično-romantičnom zvučniku nije potreban strujni adapter, jer se napaja preko USB-a.

Dakle, ukoliko vam treba zvučnik namenjen prvesntveno laptop računarima i jeftinim desktop konfiguracijama i ako vam je reprodukcija zvuka više stvar „tehničke“ i „estetske“ potrebe (kao što je potreba vašeg kancelarijskog rada na poslu), a manje u smislu da ona treba zadovoljiti određene kriterijume po pitanju kvaliteta, onda je ovo pravi izbor kada se sagleda odnos estetika, kvalitet – cena.

Advertisements


No Responses Yet to “Samsung Pleomax „Vase“: Neobični USB zvučnik”

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: