Telekom uvodi VSAT usluge

18мар08

telekom

Još sredinom januara 2008. direktor sektora za spoljne odnose Telekoma Ivan Djurović rekao je agenciji Beta da je preduzeće Telekom Srbija kupilo od izraelske kompanije „Gilat setlajt netvorks“ (Satellite Networks) opremu za VSAT satelitsku telekomunikacionu mrežu, koju planira da instalira u Srbiji. Predstavljanje korisnicima je planirano za ovaj period ali još uvek se čeka na Telekom da se oglasi.

Šta omogućava VSAT ?

VSAT (Very Small Aperture Terminal) se koristi na naftnim platformama, bušotinama ili područjima gde nije moguće korišćenje fiksne i mobilne telefonije, odnosno pristup internetu ili za privatne telekomunikacijske mreže. U odnosu na druge načine povezivanja, VSAT pruža niz prednosti: potpunu nezavisnost od postojeće telekomunikacione infrastrukture, zadržavanje identične strukture mreže bez obzira na lokaciju i udaljenost delova kompanije, postavljanje mreže u kratkom roku. Moguće je njegovo korišćenje na bilo kojoj lokaciji koja ima vidljivost ka odgovarajućem satelitu.

Usluga VSAT je namenjena prenosu podataka i idealno je rešenje za obavljanje novčanih transakcija, autorizaciju kreditnih kartica, prikupljanje podataka sa terena (udaljeni video nadzor) prenos dnevnih izveštaja o poslovanju… Sa prenosom podataka, VSAT omogućava i telefonsku komunikaciju (posebnim negeografskim kodom).

U osnovni paket uključen je prenos podataka (brzine 64 kb/s od VSAT-a i 128 kb/s ka VSAT-u) i 4 telefonska priključka (negeografski kod). Telekom dodatno obezbeđuje i veće brzine prenosa podataka (dvosmerni asimetrični protoci od 128 kb/s do 2 Mb/s ka VSAT-u i od 64 do 512 kb/s od VSAT-a koracima od 64 kb/s po izboru korisnika) kao i dodatne telefonske priključke (maksimalno 12).

Ova usluga će prevashodno biti namenjena kompanijama, a pojedinačni korisnici će biti uključeni tamo gde to bude bilo tehnički i komercijalno opravdano – kažu iz Telekoma.
izvor: PC Magazin, B92, Telekom

Advertisements


One Response to “Telekom uvodi VSAT usluge”

  1. 7pGood idea.8j I compleatly agree with last post. kqj
    ламинат купить 7j


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: