Bluetooth ručni satovi

01феб08

seiko bluetooth sat

Seiko Instruments je još pre dve godine predstavio prototip Bluetooth sata pod oznakom MCPC TR-006 ver.1.0. Sat je zamišljen kao deo dodatne opreme mobilnih telefona, odnosno kao uređaj koji ima funkciju svojevrsnog alarma i informatora o dešavanjima na samom mobilnom telefonu. Na primer, u slučaju da pristiže poziv telefon reaguje vibracijom i/ili melodijom, ili pak prikazuje imena kontakta koji poziva/šalje poruku itd.

Pored toga, LCD Bluetooth sat je u stanju da pruža određene servisne informacije, koje se trenutno ne vide na telefonu i to bez potrebe posezanja za telefonom – npr. prikaz nivoa potrošenosti baterije i slično. Bitna karakteristika sata, koju treba istaći, je da reprodukuje signal u slučaju da je konekcija sa telefonom prekinuta, te na taj način smanjuje rizik od gubljenja istog.

sonye_mbw150

Gledate u manje-više isti proizvod ali drugog proizvodjača, koji nije samo prototip već se nalazi u prodaji, a dolazi nam pod nazivom Sony Ericsson MBW-150M.

U pitanju je klasični ručni sat sa bluetooth-om koji omogućuje prikaz pozivaoca, dojavu SMS/MMS poruke vibracijom, upravljanje mp3 playerom, kao i podešavanje glasnoće.

Naravno, „i to nije sve!“ Sat vam omogućuje još da, preko njega (sata), odbijete poziv. Domet mu je 10 m, a podržava, naravno, samo Sony Ericsson modele i to: K610, K618, K790, K800, K818, M600, P990, V630, W710, W830, W850, W950, W958, Z610, Z710.

Cena Sony Ericsson Bluetooth sata iznosi oko 370 dolara i naravno može se nabaviti preko online prodavnica kao što je ova.

Prelazimo na sledeći buetooth sat, takodje iz porodice Sony Ericsson, samo ovaj put oznake MBW-100. Časovnik je izradila kompanija Fossil, ali je sat brendiran od strane SonyEricsson-a, koji je kao naručilac posla ograničio upotrebu ovog sata samo na Sony Ericsson telefone. Izgleda skupo i poslovno, i zaista morate voleti muške satove da bi vam ovaj sat bio interesantan, jer iako nije preveliki ipak je nešto veći od sata prosečne veličine.

/mbw-100-240px

Ispod analognih pokazatelja vremena nalazi se OLED ekran rezolucije 96×16 piksela.
Sat se povezuje sa SonyEricsson aparatima preko standardne Bluetooth veze. Sve što je potrebno uraditi jeste upariti sat sa mobilnim telefonom, što oduzima svega desetak sekundi vremena. Kada je sat uparen sa mobilnim aparatom, prilikom poziva sat blago vibrira i ime onoga ko Vas poziva se ispisuje na ekranu, ili pak samo broj ukoliko nemate pozivaoca u imeniku. Možete utišati zvono ili odbiti poziv bez diranja aparata. Kada primite SMS poruku, na ekranu se samo pojavi pisamce, ali ne i ko je poslao poruku.

Sat će Vas takođe upozoriti i ako izgubite domet sa aparatom, koji radi odlično na 5-10 metara daljine a u zavisnosti od fizičkih prepreka. SonyEricsson MBW-100 časovnik takođe može da pušta/pauzira reprodukciju muzike, a i prebacivanje na sledeću pesmu takođe možete vršiti preko časovnika. Ipak, na satu se ne prikazuje nikakva informacija o numeri koja je puštena.

Sat nema svoj mikrofon ili zvučnik, tako da se koristi samo da prikaže neke osnovne informacije i eventualno da kontroliše neke od funkcija na mobilnom telefonu. Jednostavan i praktičan za korišćenje, pogotovo ako primate puno poziva, a aparat Vam se stalno nalazi na dnu torbe ili pak želite da znate da li da prekinete gledanje svog omiljenog televizijskog programa zbog poziva, sat vam je na ruci i tu sve lepo piše.

Ovaj sat je dostupan i na našem tržištu.

Advertisements


One Response to “Bluetooth ručni satovi”


  1. 1 Sony Ericsson najavljuje prve Bluetooth ručne satove za žene « G E DZ E T I

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s


%d bloggers like this: