SideWinder – Microsoftov miš za gejmere

15јан08

sidewinder-mouse

Microsoft je ponudio gejmerima miš pod nazivom SideWinder sa 200 DPI laserom koji treba da bude desna ruka pri iskazivanju igračkih umeća. Oblikovan je tako da u šaci leži sigurno i precizno, kako bi u žaru akcije u potpunosti prenosio komande igrača.

Ima tri tastera za brzu promenu osetljivosti (rezolucije 400, 800 i 2000 dpi) koja se prikazuje na malom LCD ekranu. Pored toga tu je i Quick Launch Button koje je smešteno na samom vrhu miša i sa kojim možete direktno da otvorite Games Explorer u Visti.

Osim standardnih tastera i scrolla, jasno se vidi da je SideWinder namenjen dešnjacima, jer poseduje dodatne dugmiće samo sa leve bočne strane.

sidewinder-mouse-

Tehnički posmatrano, ovaj miš je superiornih karakteristika. Primenjuje Avago (ex Agilent) senzorski čip sa oznakom ADNS-6000 koji „vidi“ za ljudsko oko nevidljivu svetlost lasera, odbijenu od površine po kojoj se miš pomera. Senzor je veličine 30×30 piksela, sliku osvežava i do 7080 puta u sekundi, pri čemu čip procesira 6,372 megapiksela svake sekunde. Velika procesorska moć ovog senzora omogućava pouzdano očitavanje pokreta i pri maksimalnoj brzini pomeranja miša od 1,14 metara u sekundi (4,1 km/s), uz maksimalno ubrzanje od 20G!

Budući da je za komfor svakoga gejmera potreban bežični miš, a ovaj ipak ima repić, Microsoft je to rešio tako što je ostavio dosta dugačak kabl koji je namotan unutar samog miša, tako da nema zapetljavanja i zapinjanja.

m_productfeatures_swm
Isporučuje se sa četri tegića ukupne mase 35 grama (3x10g i 1x5g), koji se mogu umetnutu u njega, tako da se postigne bolji osećaj inercije. Dobijaju se izmenjive teflonske stopice različitog prijanjanja na podlogu, kako bi se mogao promeniti koeficijent trenja a time i osećaj brzine klizanja miša pri (brzom) pomeranju…

Karakteristike:
Operativni sistem Windows Vista/XP
Procesor minimum 233 MHz odnosno 128 MB RAM
Hard drive 45 MB slobodno
Interfejs USB (preporuka USB2.0)

Predstavljen kao deo vrhunskog igračkog konfora SideWinder je dostupan i u domaćim, bolje opremljenim, radnjama sa računarskom opremom, po ceni od oko 45 evra.

Advertisements


No Responses Yet to “SideWinder – Microsoftov miš za gejmere”

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: