Elektronski vodič za Vistu na srpskom jeziku

20дец07

200611300030_00.jpgUkoliko imate nedoumice oko Viste, a vlasnik ste legalnog softvera na Microsoftovom sajtu (www.microsoft.com/sgc/xprofesor) predstavljen je elektronski vodič, pod nazivom X Profesor, koji je poklon Microsofta za sve kupce licenciranog softvera i na srpskom jeziku prolazi kroz sve opcije novog operativnog sistema.

Autor ovog vodiča je diplomirani informatičar Predrag Jovanović, koji je inače zaslužan za niz knjiga o računarima.
– Detaljno sam raščlanio Vistu, sagledao je iz svih uglova, da bi načinio jedan praktičan, jasan i jednostavan vodič za sve one koji žele da osvoje novi Microsoftov operativni sistem, ali i za one koji se nikada ranije nisu susreli sa računarom – objašnjava Predrag Jovanović za „Blic“.
Kroz uvod u vodiču lagano usvajate opšte informatičke pojmove i pripremate se za priču koja sledi.

Poglavlje „Windows Vista“ predstavlja upravo srž ovog vodiča i tu se prvi put susrećete sa novim operativnim sistemom. Sve je tu, od samih početaka, pa do naprednih koraka, tu su i pregledi i objašnjenja, kako biste korak po korak neprimetno savladali sve osnovne operacije potrebne za rad u Visti.

Sledi novo poglavlje „Internet“ koje predstavlja prirodno proširenje znanja o Windowsu, pošto je jedan od osnovnih zahteva svakog korisnika računara upravo korišćenje „mreže svih mreža“. Ovo poglavlje je zbog toga veoma značajno.

Pošto su „Multimedija“ i „Sigurnost“ dva polja korišćenja rčunara, gde Vista donosi najveće novitete i unapređenja, u vodiču su to dva posebna poglavlja u kojima su iscrpno predstavljene sve mogućnosti rada.

Ovaj vodič je zbog svog sadržaja veoma značajan jer obrađuje jedan novi i veoma aktuelan softver koji će vrlo uskoro pokretati većinu naših kućnih računara, ali i računara koje koristimo na poslu.

Još značajniji je način na koji je ovaj softver predstavljen svim čitaocima, jer stil i način objašnjavanja čini da se osećate sigurno i dobro, dok postupno učite o Windows Visti.

Advertisements


No Responses Yet to “Elektronski vodič za Vistu na srpskom jeziku”

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: