ArtWaver 1.2 – Animirajte svoje fotografije u par koraka

13дец07

artwaveUkoliko želite bez previše muke da animirate svoje fotografije i uživate u rezultatima sa kojima ćete biti ponosni I posle kojih ćete se osećati samozadovoljno vreme je da se upoznate sa ArtWaver 1.2

ArtWaver 1.2 je simpatičan program koji omogućava da od statičnih fotografija napravite dinamične i to na vrlo jednostavan način. Naime, ono što vam pruža ovaj program je mogućnost da proizvodite prava mala atraktivna remek dela, a da vam za to ne treba ni previše znanja, a ni previše iskustva.

Dakle, prvo treba da “skinete” demo verziju ArtWaver 1.2 softvera, veličine 12,2 MB.
ArtWaver je vrlo lak za korišćenje. Najpre ćete izabrati fotografiju kojoj želite da udahnete život. Tu fotografiju postavićete kao osnovnu sliku. Zatim ćete na nju dodavati sloj po sloj (layer po layer). Svaki layer obogatićete sa po jednim filterom, koji ćete odabrati iz bogate ponude ArtWaver-a.
Korišćenjem četkice na fotografiji bukvalno ćete crtati po efekt koji treba da se pokaže. Veličina (debljina) četkice je promenljiva pa crtanje efekta možete da izvedete vrlo precizno.

Paleta na levoj strani prozora omogući će vam da odredite vizuelni izgled i ponašanje efekta koji ste iscrtali tako što ćete menjati dostupne vrednosti prema vašem ukusu. Naravno, tu je i nekoliko efektnih primera tako da možete odmah da vidite kako stvari funkcionišu.

ArtWaver 1.2 nudi 20-ak filtera (efekata) sa kojima na različite načine možete da udahnete pokret u fotografiju. Neki su filteri namenjeni oživljavanju pejzaža, kao što su efekti za oblake, morske talase itd., neki su za potpunu apstrakciju. Generalno filteri namenski ne ograničavaju mogućnosti efekata već granicu postavlja samo vaša mašta. Naravno, paletu filtera možete ažurirati preko Interneta sa novim efektima, a tvorci programa tvrde da će se svakog meseca vršiti update.

Kada budete finalizovali svoju kreaciju možete je sačuvati u .exe ekstenziji ili kao flash animaciju (swf), gif animaciju (gif), screensavers (scr) itd. Nažalost, svoje remek-delo ne možete snimiti ni u jedan video format ali se nadamo da će to omogućiti naredna verzija ovog softvera.

Veoma važna stavka: da bi sve funkcionisalo kako treba potreban vam je računar opremljen grafičkom karticom sa podrškom za Pixel Shadere 2.0.

Dakle, napraviti originalni screensaver sada je nikad lakša akcija uz pomoć ArtWaver 1.2
Kako izgledaju kreacije koje su napravljene uz pomoć ovog softvera možete videti ovde. Demo verziju ArtWaver 1.2 “tešku” 12,2 MB možete skinuti ovde i odmah početi sa čarolijama na svojoj fotografiji.

Ipak, demo verzija ne bi bila demo da nema neka ograničenja. Ovaj put demo je obeležen sa vodenim žigovima, a da bi ih otklonili treba da kupite full verziju ArtWaver 1.2 koja košta 35 dolara. Naravno,uvek stoji opcija da se možete prošetati po Internetu i na druge načine pronaći full verziju.

Advertisements


No Responses Yet to “ArtWaver 1.2 – Animirajte svoje fotografije u par koraka”

  1. Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: